flera tvalar200highTa hand om dig själv - det är du värd

Här hittar du äkta handgjorda tvålar och andra produkter tillverkade av noga utvalda vegetabiliska oljor och naturliga råvaror. 
Inga kemiska tillsatser eller tensider, bara ingredienser som är vänliga både mot huden och miljön.

Min specialité är att tillverka getmjölkstvål som vårdar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Många med olika hudåkommor är det som har blivit hjälpta och besvärsfria.

Varför en lyxig kallrörd handgjord Getmjölkstvål?

Främsta skälet är att getmjölkstvålen innehåller bara vegetabiliska oljor och fetter, eteriska oljor och sist men inte minst för att glycerinet finns kvar, vilket är fuktighetsbevarande och vårdande för din hud. Tvålen är dessutom överfettad och blir därmed extra skonsam mot huden. Din hud kommer att kännas silkeslen och mycket friskare redan efter första gången.
De med väldigt torr och ömtålig hud kommer att märka en stor skillnad.

 

Naturtvål – ett bra miljöval

De vegetabiliska oljorna och fetterna har olika välgörande egenskaper. Som doftämnen har endast eteriska oljor använts, som även dom har olika välgörande egenskaper. För att göra tvålen ännu vänligare mot huden används getmjölk. Oftast används bara vanligt vatten då det är väldigt billigt.

getmjölk

Getmjölkstvålens fördelar:
Tvålen passar perfekt för personer med ömtålig hy, underbar för babyvård, och även intimhygien. Tvålen är ej testad på djur men väl på människor i bekantskapskretsen.
Och nej, du luktar inte get för att du använder Getmjölkstvål. En fråga som jag fått många gånger. Jag brukar svara att inte luktar du gris, för att du använder industriell tvål, vilken oftast är gjord på grisfett / ister?

GETMJÖLKEN är rik på proteiner, vitaminer, mineraler och calcium som sköter om huden och är en underbar mjukgörare. Lipider som finns i mjölken hjälper till att bevara fuktigheten och förhindrar uttorkning.
Caprylsyran som getmjölken innehåller minskar alkaliteten i tvålen och dess låga pH ger ett gott bakteriologiskt skydd och hjälper huden att hålla sin naturliga syrenivå. Getmjölken innehåller även alfahydroxi-syror vilka har en förnyande effekt på din hud.

Oljor och fetter som ingår;

OLIVOLJA (Olea europa) har en dokumenterat läkande effekt samt drar till sig och bevarar fukt i huden samtidigt som den kan andas. Lämplig för barn.

SHEASMÖR (Butyrospermum parkii), från sheanötter. Ett milt fett som verkar lindrande och mjukar upp torr och narig hud. Särskilt lämplig till ömtålig hud. Lämplig för barn.

RAPSOLJA (Brassica napus) bra till känslig och torr hud. Återfuktande egenskaper. Vår svenska "olivolja"

COCOSFETT (Cocos nucifera) Ger ett lödder som även fungerar i saltvatten.

GLYCERINET (Glycerine) finns kvar i tvålen och hjälper till att bevara den naturliga fuktigheten i huden.

Industriell tvål görs till största delen av djurfetter, som ex grisfett, och många är helt syntetiska. Glycerinet tas bort och kemikalier tillsätts, därmed får tvålen en ut-torkande effekt. På så sätt kan industrin ta extra betalt för glycerinprodukter som tex hudcremer.

tvålbubblor_getmjölkstvål     handfat_getmjölkstvål     getmjölkstvål

Att tänka på när det gäller kallrörd Getmjölkstvål
Om du låter en getmjölkstvål ligga i vatten kommer den att smälta snabbt. Mycket snabbare än vanliga tvål. Förvara den därför på ett tvålgaller eller liknande mellan användningarna, där den får torka upp. Då räcker tvålen längre.

 

 

Dela denna artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn